متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مسمومیت با مشروبات الکی یکی از شایع ترین نوع مسمومیتها به ویژه در میان جوانان است.
متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مسمومیت با مشروبات الکی یکی از شایع ترین نوع مسمومیتها به ویژه در میان جوانان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر هما رضوی اظهار داشت: مشروبات الکلی دست ساز حاوی مقادیر زیادی متانول یا الکل چوب بوده که مصرف این مواد موجب بروز عوارض جبران ناپذیری در بدن میشود.
وی افزود: گیجی، خواب آلودگی، بی قراری، تهوع، استفراغ و اختلالات بینایی از اثرات زودرس مصرف مشروبات الکلی و کمبود یک سری از ویتامینها، بیماریهای قلبی و عروقی، اختلالات کلیوی و مغزی از اثرات دیر رس این مواد است.
دکتر رضوی با بیان اینکه متانول در ضد یخ ها، مواد شوینده و تمیز کننده ها به وفور یافت میشود، خاطرنشان کرد: مصرف این نوع مشروبات الکی موجب بروز عوارض جبران ناپذیری میشود.
متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: تهوع، استفراغ، کوچک شدن مردمک چشم و واکنش به نور در ساعات اولیه پس از مصرف از علائم اتانول بوده و عدم علائم ظاهری در ساعات اولیه پس از مصرف، باز شدن مردمک چشم، عدم واکنش به نور، تاری دید، دو بینی، افت سطح هوشیاری، و درد شکم از علائم مصرف متانول در افراد بوده است.
وی بیان کرد: هیچ گونه افتراق ظاهری میان اتانول و متانول وجود نداشته و نمی توان از طریق بو، رنگ و مزه این دو ماده را از یک دیگر تفکیک نمود و تنها از طریق روش های آزمایشگاهی قابل تشخیص است.
دکتر رضوی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم مصرف نوشیدنی های الکلی را از نظر رفع بیماری های کلیوی موثر میدانند، گفت: از نظر علم پزشکی این باور اشتباه بوده و در دراز مدت مصرف این نوع مواد عوارض جبران ناپذیری همچون سنگ کلیه و نارسایی های کلیوی را نیز به دنبال دارد.
وی در پایان تصریح کرد: افراد مسموم به هیچ عنوان مصرف مشروبات الکلی توسط خود را انکار ننمایند تا درمان این افراد به موقع و به بهترین روش صورت پذیر تا دچار عوارض جانبی جبران ناپذیرنشوند.6-1
انتهای پیام/